Oni ne mare za politiku: Hercegovci Mate Rimac i Igor Krežić najavljuju zajednički projekat u Mostaru

....

....

-A A +A

Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila i Igor Krežić, vlasnik  NSoft&Spark dogovorili su suradnju, a kako kažu riječ je o sasvim novom proizvodu, koji će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta u Mostaru.

Rimac automobili, već svjetski prepoznatljiv brend iza kojeg stoji Hercegovac Mate Rimac nedavno je sa još jednim Hercegovce, Mostarcem, Igorom Krežićem dogovorio suradnju koja bi trebala za rezultat imati stvaranje jednog sasvim novog tehnološkog proizvoda, zbog kojeg će u gradu na Neretvi biti otvorena nova radna mjesta.

"Rimac Automobili i NSoft%Spark pokreću zajedničku inicijativu, nešto novo, što nijedna firma do sada nije radila, sa zajedničkim snagama želimo stvoriti nove proizvode i nova radna mjesta. U Mostaru pokrećemo projekat gdje će naše postojeće firme profitirati, ali će biti odvojeno od  svih naših poslova", poručio je Mate Rimac.

Dodao je da trenutno okupljaju ekpu i kreću s pilot projektom, ali nije iznio detalje. Kako je kazao plan je da udvostruče broj radnih mjesta koje trenutno imaju i Rimac Automobili i NSoft&Spark.

"Pošto stvarno želimo pokrenuti poslovanja s drugačijim pristupom, pokušat ćemo investirati u još jednu tvornicu te ćemo u potpunosti smjer i viziju te tvornice prepustiti onome ko predloži najbolju ideju. Nakon što smo ispunili prošlogodišnje obećanje da ćemo zaposliti 100 ljudi (ispunili za 10 mjeseci) možemo već predvidjeti da će i 2017. godina biti barem ista po broju zaposlenih. Dobar dio ovoga radimo jer vidimo da je ljudima u gradu napokon stalo, hoćemo da pričamo o budućnosti, a ne o prošlosti, a ko će drugi o tome pričati nego naša djeca, zato u suradnji s Nenadom Bakićem pokrećemo projekt SparkCreators, te ćemo donirati minimlno 500 robota za sve osnovne škole koje se jave da žele sudjelovati", poručio je Igor Krežić.

Pozvao je i gradske vlastiu Mostaru da se uključe i omoguće kupovinu zemljišta za SparkLand, gdje predviđaju da bi moglo biti otvoreno 500 radnih mjesta.

"Znam da nema Gradskog vijeća, ali sad je pravi trenutak da se pokažete. Posebno hvala ljudima iz Mostara od kojih zadnjih mjeseci dobivamo nemoguću podrsku, niste ni svjesni koliko nam to znači", zaključio je Krežić.

Autor : O.C.

Iz kategorije

Osnivači Instagrama pobjegli su iz Facebooka, nisu se baš slagali sa Zuckerbergovim idejama
Osnivači Instagrama, Kevin Systrom i Mike Krieger, odlaze iz Facebooka, a Bloomberg piše kako je glavni razlog taj što se baš ne slažu s Markom Zuckerbergom.
27.09.2018 - 18:45
RIMAC OPET BACIO SVIJET NA KOLJENA! Hrvati će genijalni C_Two moći vidjeti u Zagrebu
Rimac automobili planiraju proizvodnju 150 primjeraka C_Two, a najveći dio komponenti proizvodit će se u Hrvatskoj
27.09.2018 - 18:09
Boom Supersonic: Uskoro od Londona do New Yorka za 3 sata
Američka kompanija Boom Supersonic najavila je dovršetak razvoja supersoničnoga zrakoplova koji će letjeti brzinom 2335 km/h na visini 18.000 metara...
25.08.2017 - 01:33
SAVJET PROMETNOG STRUČNJAKA: Isključite sustav start-stop, za to postoji jako dobar razlog
Sustav start-stop, već uobičajen dio opreme mnogih novih automobila zadužen za automatsko gašenje motora kod kraćih stajanja i njegovo ponovno paljenje, popularnost je stekao zbog štednje goriva i smanjenja zagađenja. No, priča ima i drugu stranu.
07.06.2017 - 18:43
VRIJEDNOST BRANDOVA U AUTOINDUSTRIJI: Bez promjene na vrhu, pogledajte kako stoje BMW, Tesla, Porsche…
Četvrtu uzastopnu godinu Toyota zauzima vrh autoindustrije kada je u pitanju vrijednost branda, vidljivo je iz analize koju je objavio 
07.06.2017 - 18:11
SLUŽIT ĆE NARODU: Talijanska policija oduzela mafiji Ferrari 458 Spider i napravila noćnu moru za prijestupnike
Talijanski zakon dopušta, javlja portal motor1.com prenoseći priču, policiji konfiscirati vlasništvo mafije, a dokazano je to primjerom Ferrarijeva modela 458 Spider kojeg će tamošnji organi čuvanja javnog reda korsititi u edukacijske svrhe.
04.04.2017 - 13:44
Letovi danas traju dulje nego prije 40 godina – evo zašto
Današnji letovi traju osjetno dulje nego oni na istim linijama prije 40 ili 50 godina.
23.02.2017 - 10:10

Stranice