Jeste li ikada kušali smrznuti limun? 3 razloga zašto ga morate isprobati

....

....

-A A +A

Zanimljivo je otkriti kako je izvor zdravlja izvana, a ne unutar ovog omiljenog kiselog voća.

Jeste li ikada kušali smrznuti limun? Recept ne može biti jednostavniji: uzmete limun i stavite ga u zamrzivač. Poslije ga možete spojiti sa slatkim jelima, jogurtom ili pićima. Dobrobiti ovog agruma u zaleđenom stanju tek počinjemo otkrivati, a Steptohealth donosi tri najveća razloga zašto ga morate isprobati.

1. Izvor vitamina

Kora limuna ima otprilike 10 puta više vitamina od njegova soka. Zanimljivo je otkriti kako je izvor zdravlja izvana, a ne unutar ovog omiljenog kiselog voća. Upravo se toga odričemo kada ga iscijedimo, ogulimo ili ostavimo na sobnoj temperaturi.

2. Štiti i jača imunološki sustav

Osim što će vam terapija smrznutim limunom pomoći u borbi protiv 'klasične' gripe ili prehlade, limun igra veliku ulogu kod bolesnika kod kojih je imunitet kronično slab. Znanstvenici tek trebaju utvrditi u kojoj mjeri može pomoći bolesnicima oboljelima od malignih bolesti, ali činjenica je kako smrznuti limun, u kojem su konzervirane sve dobre strane, nesumnjivo diže imunitet.

3. Pomaže pri mršavljenju

Konzumiranje ovog recepta na dnevnoj bazi ne samo da će vam pomoći u detoksikaciji tijela već i uklanjanju kolesterola. Nutricionistima je dobro poznato kako je optimalno pojesti 75 grama limuna dnevno i idealan je odabir za zdravu dijetu. Pa zašto onda ne pokušati?

Autor : O.C.

Iz kategorije

Znanstvenici: Mediteranska prehrana mogla bit pomoći u spriječavanju depresije
Ranija istraživanja pokazala su da mediteranska prehana može smanjiti rizik razvoja dijabetesa tip 2, visokog krvnog tlaka i povišenog kolesterola Mediteranska prehrana mogla bi pomoći u sprečavanju depresije, pokazalo je novo istraživanje koje prenosi BBC.    
27.09.2018 - 18:13
UČITE DA BI VAM DJECA BILA ZDRAVA! Ako se pitate kakve veze ima vaša stručna sprema, pročitajte ovo
pokazala je nova njemačka studija
20.09.2018 - 15:10
7 namirnica koje će vas zaštititi od prehlade
Svakoga dana pretrpani smo raznim obvezama, stoga jednostavno nemamo vremena biti bolesni…
20.09.2018 - 14:55
PRLJAVIJE I OD ZAHODA: Na ovoj javnoj površini pronađeno najviše bakterija, nema šanse da pogodite
Možda mrzite sigurnosne provjere u zračnim lukama zbog dugih redova i mnoštva ljudi, ali je nova studija otkrila stvaran razlog zbog kojeg bi se trebali groziti te procedure.
20.09.2018 - 14:50
Znate li koja vrsta alkohola izaziva najgori mamurluk?
Mamurluk je ponekad neizbježna pojava, a iako ga možete pobijediti raznim namirnicama možete si skratiti muke i dok je noć još mlada. Neće svaka vrsta alkohola izazvati mamurluk jednakog intenziteta!
14.01.2018 - 20:48
STOP VJEČNO HLADNIM RUKAMA I NOGAMA! Uz ovih 6 savjeta poboljšajte cirkulaciju, liječnik tvrdi da 100 posto pomažu
Kaže stručnjak da nije teško potaknuti cirkulaciju zimi, samo se trebate pridržavati ovih šest savjeta.
14.01.2018 - 20:42
ZNATE LI ŠTO VAM ČINI PREVIŠE ŠEĆERA U ORGANIZMU? Znanstvenici su fascinirani otkrićem koliko konzumacija može utjecati na ponašanje na dnevnoj bazi
AUCKLAND - Šećer i zašećereni proizvodi negativno utječu na kognitivne funkcije mozga.
08.01.2018 - 19:55

Stranice