PRLJAVIJE I OD ZAHODA: Na ovoj javnoj površini pronađeno najviše bakterija, nema šanse da pogodite

....

....

-A A +A

Možda mrzite sigurnosne provjere u zračnim lukama zbog dugih redova i mnoštva ljudi, ali je nova studija otkrila stvaran razlog zbog kojeg bi se trebali groziti te procedure.

Prema studiji provedenoj u helsinškoj zračnoj luci, od svih mjesta na aerodromu najviše bakterija i virusa nalazi se u plastičnim kutijama koje se koriste za odlaganje stvari koje prolaze kroz rendgen tijekom sigurnosnih provjera. U tim kutijama ima više patogenih klica od kojih se čovjek može razboljeti nego na zahodu.

Studija, koju je objavio čaasopis BioMed Central Infectious Diseases, usporedila je uzorke uzete s raznih površina u tri različita vremena tijekom vrhunca sezone gripe 2015.-2016. u finskoj zračnoj luci i otkrila je manje virusa u zahodima nego u tim kutijama. Ne idu svi na aerodromski zahod, ali svi moraju proći sigurnosnu provjeru.

 

Postoji rješenje

Površine su testirane na A i B viruse gripe, koronaviruse, adenoviruse i rinoviruse koji izazivaju simptome slične prehladi. Studija je otkrila da te kutije, budući da su stalno u uporabi, predstavljaju najveći rizik od zaraze jer ih dodiruju gotovo svi putnici.

Ako ste zabrinuti zbog higijene, uvijek imajte uz sebe dezinfekcijske vlažne maramice ili antibakterijski gel za čije korištenje nije potrebna voda. na taj način možete jednostavno i brzo dezinficirati ruke i stvari.

Autor : O.C.

Iz kategorije

Znanstvenici: Mediteranska prehrana mogla bit pomoći u spriječavanju depresije
Ranija istraživanja pokazala su da mediteranska prehana može smanjiti rizik razvoja dijabetesa tip 2, visokog krvnog tlaka i povišenog kolesterola Mediteranska prehrana mogla bi pomoći u sprečavanju depresije, pokazalo je novo istraživanje koje prenosi BBC.    
27.09.2018 - 18:13
UČITE DA BI VAM DJECA BILA ZDRAVA! Ako se pitate kakve veze ima vaša stručna sprema, pročitajte ovo
pokazala je nova njemačka studija
20.09.2018 - 15:10
7 namirnica koje će vas zaštititi od prehlade
Svakoga dana pretrpani smo raznim obvezama, stoga jednostavno nemamo vremena biti bolesni…
20.09.2018 - 14:55
Znate li koja vrsta alkohola izaziva najgori mamurluk?
Mamurluk je ponekad neizbježna pojava, a iako ga možete pobijediti raznim namirnicama možete si skratiti muke i dok je noć još mlada. Neće svaka vrsta alkohola izazvati mamurluk jednakog intenziteta!
14.01.2018 - 20:48
STOP VJEČNO HLADNIM RUKAMA I NOGAMA! Uz ovih 6 savjeta poboljšajte cirkulaciju, liječnik tvrdi da 100 posto pomažu
Kaže stručnjak da nije teško potaknuti cirkulaciju zimi, samo se trebate pridržavati ovih šest savjeta.
14.01.2018 - 20:42
ZNATE LI ŠTO VAM ČINI PREVIŠE ŠEĆERA U ORGANIZMU? Znanstvenici su fascinirani otkrićem koliko konzumacija može utjecati na ponašanje na dnevnoj bazi
AUCKLAND - Šećer i zašećereni proizvodi negativno utječu na kognitivne funkcije mozga.
08.01.2018 - 19:55
KAKO SE OPUSTITI: Prvi korak k zdravom životu je rješavanje stresa
Premda zvuči jako jednostavno, opuštanje od svakodnevnih stresova mnogima predstavlja nemoguću misiju.
08.01.2018 - 19:24

Stranice