BIZNIS & TECH 13 PREPORUKA 0 KOMENTARA Pojavila se internetska stranica pomoću koje se, u samo par klikova, možete obrisati s interneta

....

....

-A A +A

Hakerski napadi, online maltretiranje, epidemija lažnih vijesti, pobjeda Donalda Trumpa na izborima i ostale internetske horor priče kod dosta ljudi izazivaju poriv da se iste sekunde maknu s interneta. Ako ste i vi u skupini ozlojađenih neprijateljskim i neugodnim online okruženjem, švedski developeri su osmislili zanimljivo rješenje.

Razvili su interetsku stranicu Deseat.me pomoću koje možete izbrisati svoju prisutnost na internetu u samo nekoliko klikova. Online servis koji su razvili Wille Dahlbo i Linus Unnebäck daje prikaz svih web stranica na koje ste registrirani i nudi brisanje korisničkog računa, a pretragu obavlja putem e-mail adrese i lozinke s kojima ste se registrirali na stranicu.

Dosta ograničen doseg

Programeri Dahlbo i Unnebäck objašnjavaju da privatnost shvaćaju vrlo ozbiljno pa zbog toga softver radi na računalu korisnika, a ne na njihovim serverima. “U suštini, jedina stvar koju nam korisnik otkriva jest koje račune želi izbrisati. To je sve”, kažu i dodaju da stranica koristi sigurnosni protokol Googlea, što znači da nemaju pristup informacijama s kojima ste se ulogirali na pojedine stranice.

Njihov je domet u ovom trenutku još dosta ograničen, pa pronalazi samo stranice na koje ste registrirani s Googleovom email adresom. Prema tome, one prastare korisničke račune koje ste napravili s email adresama na yahoo ili hotmailu (i vjerojatno u međuvremenu zaboravili da postoje). morat ćete izbrisati na tim stranicama.

Autor : O.C.

Iz kategorije

NEĆETE TREBATI DUGO ČEKATI: Potvrđeni datumi izlaska Samsungovih Galaxy S9 i S9 Plus
Smartphone Samsung Galaxy S9 trebao bi se uskoro naći u prodaji, potvrdio je šef Samsunga.
14.01.2018 - 20:40
SAMSUNG OPET U VELIKOM PROBLEMU: Ako ste kupili ovaj mobitel, postoji šansa da ga neće moći napuniti
Samsungov Galaxy Note 8 ima problema s baterijama, čini se da se ne mogu puniti.
08.01.2018 - 19:32
LAKŠE ĆETE SE DOPISIVATI: iPhone ima skrivenu jednoručnu tipkovnicu, evo kako je aktivirati
Ako vam je problem tipkati jednom rukom na novim modelima iPhonea, Apple je osmislio jednostavno rješenje
08.01.2018 - 19:27
PAMETNI SUSTAV KOJI ĆE SPAŠAVATI ŽIVOTE: Dobra vijest za sve motocikliste zove se Brake Free
Brake Free naziv je pametnog sustava koji povećava vidljivost sudionika prometa na dva kotača, a koje se aktivira bilo kojim načinom smanjenja brzine. Sustav je bežičan, ne koristi aplikacije, pričvršćuje se na kacigu i definitvno utječe na sigurnost vozača motocikala.
25.08.2017 - 01:18
ŽELITE LETJETI? Samsung vam to omogućuje – tehnologijom virtualne stvarnosti
Samsung je omogućio noju da poleti uz pomoć tehnologije virtualne stvarnosti, piše 
04.04.2017 - 13:56
NOVITET NA FACEBOOKU UNIŠTAVA NAJBOLJU STVAR: Nema više anoinimnog špijuniranja bivših
Novitet na Facebooku uništio je jedan od najboljih stvari kod ove društvene mreže – anonimno ‘špijuniranje’ prijatelja bez da vas oni uhvati.
04.04.2017 - 13:54
VIDEO: HOĆE LI OVAKO IZGLEDATI NOVI IPHONE8? Zamijenit će staklo plastikom i imati zaobljeni ekran…
Sljedeći Appleov smartfon mogao bi odbaciti tranutačni dizajn temeljen na aluminiju i staklu te ga zamijeniti novim, zaobljenim plastičnim OLED ekranom.
20.12.2016 - 16:02

Stranice