Prije 20 godina ova igračka krenula je u prodaju "Tamagotchi "

....

....

-A A +A

Rijetko je koja igračka zaludila djecu diljem svijeta kao što je to bio primjer kod Tamagotchija. Većina onih koji su svoje djetinjstvo proveli u drugoj polovini 90-ih godina zasigurno su se susreli s ovom igračkom.

Mnogi su nagovarali roditelje da im kupe ''digitalnog ljubimca'', a za mnoge je ipak ostao nedostižan. Mlađe generacije sigurno se pitaju što je to Tamagotchi?

Japanac Akihiro Yokoi stvorio je prije točno 20 godina jajoliku igračku u kojoj se nalazio digitalni ljubimac – izvanzemaljac. Kada ste uključili tu malu igračku na ekranu se pojavilo jaje koje se meškoljilo nekoliko minuta. Ubrzo se izlegao mali ljubimac, o kojem ste vi morali voditi brigu kao da je stvaran

Klinci su tako morali paziti da im ljubimac ne umre od gladi, no bilo je potrebno i baviti se njime kako bi ostao sretan. Ako niste vodili brigu o ljubimcu, on se mogao razboljeti, što je dovodilo do smrtnih slučajeva. Ljubimce je, naime, bilo potrebno liječiti, ali i naučiti da nuždu idu obavljati u kupaonicu jer su se u protivnom na ekranu prikazivale mrlje. Neuredan život dovodio bi do oboljenja. 

Svaka životinjica imala je određeni životni ciklus pa je tako Tamagotchi mogao umrijeti i od starosti. U nekim verzijama na ekranu se pojavio anđeo ili NLO, što bi značilo da se Tamagotchi vratio na svoj matični planet.

Koliko je Tamagotchi bio popularan, dokazuje i više od 80 milijuna prodanih primjeraka, a iako već neko vrijeme nisu popularni, uređaj je moguće kupiti i u Hrvatskoj i to za 30-ak kuna putem Njuškala.

Autor : O.C.

Iz kategorije

NEĆETE TREBATI DUGO ČEKATI: Potvrđeni datumi izlaska Samsungovih Galaxy S9 i S9 Plus
Smartphone Samsung Galaxy S9 trebao bi se uskoro naći u prodaji, potvrdio je šef Samsunga.
14.01.2018 - 20:40
SAMSUNG OPET U VELIKOM PROBLEMU: Ako ste kupili ovaj mobitel, postoji šansa da ga neće moći napuniti
Samsungov Galaxy Note 8 ima problema s baterijama, čini se da se ne mogu puniti.
08.01.2018 - 19:32
LAKŠE ĆETE SE DOPISIVATI: iPhone ima skrivenu jednoručnu tipkovnicu, evo kako je aktivirati
Ako vam je problem tipkati jednom rukom na novim modelima iPhonea, Apple je osmislio jednostavno rješenje
08.01.2018 - 19:27
PAMETNI SUSTAV KOJI ĆE SPAŠAVATI ŽIVOTE: Dobra vijest za sve motocikliste zove se Brake Free
Brake Free naziv je pametnog sustava koji povećava vidljivost sudionika prometa na dva kotača, a koje se aktivira bilo kojim načinom smanjenja brzine. Sustav je bežičan, ne koristi aplikacije, pričvršćuje se na kacigu i definitvno utječe na sigurnost vozača motocikala.
25.08.2017 - 01:18
ŽELITE LETJETI? Samsung vam to omogućuje – tehnologijom virtualne stvarnosti
Samsung je omogućio noju da poleti uz pomoć tehnologije virtualne stvarnosti, piše 
04.04.2017 - 13:56
NOVITET NA FACEBOOKU UNIŠTAVA NAJBOLJU STVAR: Nema više anoinimnog špijuniranja bivših
Novitet na Facebooku uništio je jedan od najboljih stvari kod ove društvene mreže – anonimno ‘špijuniranje’ prijatelja bez da vas oni uhvati.
04.04.2017 - 13:54
VIDEO: HOĆE LI OVAKO IZGLEDATI NOVI IPHONE8? Zamijenit će staklo plastikom i imati zaobljeni ekran…
Sljedeći Appleov smartfon mogao bi odbaciti tranutačni dizajn temeljen na aluminiju i staklu te ga zamijeniti novim, zaobljenim plastičnim OLED ekranom.
20.12.2016 - 16:02

Stranice