Bi li vas mogla privući žena s dlakavim nogama? Dlakavost je povezana s inteligencijom, ali i s još nečim...

....

....

-A A +A

Uklanjanje dlaka s tijela postala je opsesija današnjice, tolika da više nije rijetko vidjeti muškarca u kozmetičkom salonu koji je došao ukloniti dlake s leđa, čak i nogu.

Gotovo da nema osobe koja se danas ne bi okrenula za ženom s dlakavim nogama i vjerojatno bi mnogi pritom ispustili neki zvuk neodobravanja. 

Odbojno, nehigijenski...To su najčešći  razlozi koje bi naveli mnogi protiv "uzgajanja" tih neugodnih dlačica na našem tijelu. Žene troše mnogo novca na razne kozmetičke tretmane, a među najčešćima su upravo depilacije i mnoge druge metoda uklanjanja dlačica. Iako je našim bakama vjerojatno bilo i nezamislivo obaviti "brazilku", danas je to jedna od traženijih usluga u kozmetičkim salonima. 

Uklanjanje dlaka s tijela postala je opsesija današnjice, tolika da više nije ni toliko rijetko vidjeti muškarca u kozmetičkom salonu koji je došao ukloniti dlake s leđa, čak i nogu. 

Ipak, stručnjaci poručuju: Nemojte se toliko baviti dlakama, one su potrebne našem tijelu!

– Folikuli su bogati matičnim stanicama koje se obnavljaju i pomažu izliječiti oštećenu kožu – kaže Des Tobin, profesor stanične biologije, piše Daily Mail. 

Mnoge bi upravo činjenica da je dlakavost pokazatelj inteligencije mogla navesti da se prestanu brinuti i uklanjati dlake. Liječnik Aikarakudy Alias analizirao je dlakavost ljudi s obzirom na njihovu profesiju, uspjeh u poslu te inteligenciju. Otkrio je kako je oko 45 posto liječnika dlakavije od prosjeka, dok je u ostaloj populaciji takvih oko 10 posto.

Dlake sprečavaju prašinu i ostale nepoželjne čestice da uđu u naše tijelo. Griju nas zimi, ali i štite od sunčevih zraka. Muškarci i žene bez dlačica na tijelu teže se nose s modricama i posjekotinama nego oni s dlakama, a dlačice na nožnim prstima imaju oni s dobrom cirkulacijom. 

Autor : O.C.

Iz kategorije

Poslušajte zašto je Mostarski DJ dobio više od 50.000 pregleda u tjedan dana
Mostar još jednom pokazuje kako posjeduje svjetski talent, a ovoga puta njegovo ime je Marko Golemac. Nakon prve pjesme koju je objavio prošlo ljeto pod nazivom 'Ticky', nije se tu zaustavio nego je odmah krenuo u produkciju sljedeće pjesme.
05.02.2017 - 19:37
Jennifer Lopez, Severina i Beyonce: Lukavi trik koji bedra drži "pod kontrolom"
Osim što su senzualni i praktični komad ženske garderobe hulahopke su postale i najveće saveznice ljepote i prikrivanja nedostataka posebice one mrežaste, u boji kože.
08.11.2016 - 23:59
OVO BOLI! Kako to izgleda (i zvuči) kad zvijezda turbofolka pjeva Beyonce
Ana Sević proslavila se pjevajući turbofolk. Zgodna pjevačica ipak nije baš vješta kad su u pitanju neki drugi žanrovi.  
08.11.2016 - 23:54
ŽIVOTNI PREOKRET BIVŠE NOGOMETNE I HOLIVUDSKE ZVIJEZDE Pobijedio tešku bolest i odlučio prodavati tepihe: 'To je baš posao za grubijane!'
Vinnie Jones tijekom 51 godine života prošao je zbilja sve i svašta. Bio je profesionalni nogometaš, a kasnije i glumac koji se pojavio u filmovima Guya Ritchieja i Quentina Tarantina.
28.10.2016 - 11:29
Dikan na pasja kola izvrijeđao Severinu: Ona je moralna nula, ona je ništa!
Dikan je samo dočekao  da "oplete" po Severini.
07.09.2016 - 18:21
'IT' modni komad hrvatskog brenda koji je osvojio i Victoria's Secret top modele
Nakon Severine, Ive Balaban i Ljupke Gojić Mikić, domaćim brendom SOPAR oduševljene i svjetski poznate ljepotice; Cintia Dicker, Linda Vojtová, Elliot Sailors te Mija Knežević.
07.09.2016 - 18:14
Što se to dogodilo sa zvijezdom 'Melrose Placea'? Heather izgrebana i podbuhla šetala ulicama
Heather Locklear, koju publika najviše pamti po ulozi u seriji 'Melrose Place',fotografi su snimili u šetnji Calabasasom u Kaliforniji u izdanju nimalo tipičnom za nju, piše 
12.08.2016 - 19:26

Stranice