Svjetski biciklistički kup u Sutivanu!

....

....

-A A +A

SUTIVANJANI PIŠU NOVE STRANICE SVOJE ŠTORIJE NA DVA KOTAČA!

Kada: 19. do 21. svibnja 2017.

KAKO JE ZABLISTAO BRAČKI CIKLOTURIZAM? Kada su čelni ljudi Splitsko-dalmatinske županijeprije nekoliko godina odlučili da će cikloturizam postati jedna od udarnih turističkih grana regije, mnogi su ovu ambiciju dočekali s podignutim obrvama, tim više što je za uzor odabrana ni manje ni više nego u tom pogledu poprilično afirmirana – Istra!

No, tko god da je prepoznao ovaj potencijal, dobro je učinio, jer su zacrtani rezultati postignuti i prije planiranog vremena, a posebne pohvale pobrao je cikloturizam na našem najvećem otoku – Braču. I to kakve!

Kada lovorike dolaze od poslovično suzdržanog Britanca, koji se k tome i nagledao svijeta, te može biciklirati u bilo kojem kutku balote zemaljske, a pritom je i prvi čovjek jedne od najomiljenijih i najužurbanijih metropola na svijetu – Londona… tada znate da su one itekako na mjestu; a njima se ovjenčao – Sutivan! Fantastičan krajolik, mediteransko raslinje, ugodna klima, sigurne rute za vožnju u kombinaciji sa sjajnom domaćom trpezom (nemojte misliti da su cikloturističkoj atraktivnosti Sutivana, ali i čitavog otoka, odmogla domaća vina i mlada bračka janjetina!) pokazale su se dobitnom kombinacijom koja je u Sutivan, ali i na Brač općenito, privukla mnoge.

Mnogo je biciklističkih staza, ali one bračke, koje uz tehničku zahtjevnost i atraktivnost nude i pokoju fetu torte koja izgledom oponaša brački krš a okusom se svrstala na laskavi popis zaštićenih autohtonih jela, ili pak mogućnost da ‘sretnete’ postirske maciće i dolske vivere, zaista imaju nešto posebno! Neke od njih možete savladati upravo u sklopu omiljene sutivanske utrke!

13339481_1004526846269475_3794058854830845202_n

PONOSNI NA SVOJU UTRKU. Želeći i dalje razvijati svoje izvrsne potencijale, Sutivanjani s puno entuzijazma i truda pripremaju još jedno izdanje odlične biciklističke utrke “UVATI VITAR”. U organizaciju ovog za otok iznimno važnog turističkog i sportskog događaja uključile su se i turističke zajednice Supetra, Milne, Postira i općina Nerežišća, koje sada zajedničkim snagama jačaju cikloturizam otoka. Ove godine, kako kažu, malo su i “narasli” – nakon prošlogodišnje XCM & XCP utrke ˝Uvati vitar 2016.˝, Kup Hrvatske, od 2017. godine ona će imati i status utrke Svjetskog kupa, kategorije UCI C3.

Vanka regule-1-2_1

Svi biciklisti koji se odluče uhvatiti u koštac sa 100 km kružne staze čiji je start u Sutivanu, te prolazi područjem grada Supetra, općina Nerežišća, Postira i Milne sa ciljem u Sutivanu, osim užitka u vožnji kroz predivne krajolike otoka, imat će se priliku susresti sa specifičnim atrakcijama Brača, od kojih su mnoge, kako smo vidjeli u prvom dijelu teksta, prilično uzbudljive, a i ukusne! Stoga, ne preostaje Vam ništa drugo, nego ponijeti svog omiljenog dvotočkaša, i od 19. do 21. svibnja 2017. pomoći Sutivanjanima u lovu na levant, maestral, tramuntanu… a možda i na pokoje mitsko biće iz priča bračkih starosjedioca!

No, ono što ćete sigurno uloviti, svakako je sjajan smještaj i dobra usluga te ponuda autohtonih delicija u sklopu bike friendly objekata, a ako budete baš jako spretni, možda se ovom popisu – zašto ne? – pridruži i pokoje odličje!

Vanka regule-1-8_1

Foto: TZ Sutivan

Autor : O.C.

Iz kategorije

UEFA ODABRALA DOMAĆINA EURA 2024: Prvenstvo se vraća u jednu od najvećih nogometnih nacija na svijetu
Donešena je odluka o domaćinstu Europskog prvenstva u nogometu 2024.
27.09.2018 - 19:08
PROPALI PREGOVORI ARSENALA SA NJEGOVIM NAJDUGOVJEČNIJIM IGRAČEM: Odlazi u siječnju, Juventus i Milan zainteresirani
Pregovori oko novog ugovora između Arsenala i Aarona Ramseyja nisu uspjeli
27.09.2018 - 19:06
NAJBOLJI ZADNJI VEZNI SVIJETA IMA BASNOSLOVNU CIJENU: Barca mu produžila ugovor, tko ga želi mora platiti suho zlato
Barcelona je potpisala novi ugovor sa jednim od svojih najboljih igrača
27.09.2018 - 19:05
BORBA ZA NAJBOLJEG TRAJE I IZVAN TERENA: Messi je, a da nije rekao niti jednu riječ, očitao lekciju Ronaldu
Simpatizeri Lionela Messija dobili su razlog za likovanje nad suparničkim ‘timom’
21.09.2018 - 12:32
MCGREGOR PROSTAKLUCIMA NAJAVIO OKRŠAJ ZA NASLOV: ‘On je štakor, mali ljigavac i kujica koja se us*ala u gaće. I zato ću ga prebiti’
‘Vratio sam se zbog ljubavi prema ovome. Ali i kako bi ušutkao tog štakora i kukavicu koji se skriva iza žena’
21.09.2018 - 12:30
MODRIĆ DOBIO NOVO VELIKO PRIZNANJE: U velikoj anketi Marce našao se ispred Zidanea, Figa i ostalih legendi
Trojac je posljednjih godina najdominantniji na svijetu. Luka Modrić, Casemiro i Toni Kroos posljednjih su godina pokretačka mašina Real Madrida. S njima u sastavu Zinedine Zidane odveo je Kraljevski klub do tri uzastopna naslova u Ligi prvaka. Nikome to do sada nije pošlo za rukom.
21.09.2018 - 12:26
KRVAVI OBRAČUN U SRBIJI: Ubijen poznati MMA borac, napadač ušetao u restoran i ispalio dva metka u njega
Ovo nije prvi put da je netko pucao u njega, ali ovaj put napad nije preživio.
20.09.2018 - 14:46

Stranice