Mostar: Nove prilike za podršku poljoprivrednicima

....

....

-A A +A

U prostorijama Federalnog agromediteranskog zavoda u Mostaru u četvrtak je održana info sesija o osmom javnom pozivu za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava u Projektu razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) u organizaciji USAID-a i Vlade Švedske.

Voditeljica razvojnog fonda unutar projekta Meriha Manojlović u svom je obraćanju istaknula kako će spomenuti projekt trajati još dvije godine te navela njegove glavne ciljeve.

- Opći ciljevi su da unaprijedimo konkurentnost poljoprivrednog sektora koji smo odlučili podržavati, a tu spadaju mljekarstvo, ljekovito bilje, voće i povrće, peradarstvo, te sektor pčelarstva - kazala je Manojlović.

- Posebno se osvrćemo na podržavanje usklađene proizvodnje i prerade po standardima Europske unije u pogledu kvalitete i sigurnosti hrane. Krajnji cilj projekta je unaprijediti promet, izvoz, zaposlenje i ukupnu konkurentnost u okviru ovih sektora – dodala je.

Minimalni iznos granta je 3.000 USD, a maksimalni iznos za start-up kompanije je 10.000 USD, dok su ukupna sredstva predviđena za raspodjelu u okviru ovog poziva 200.000 dolara.

Info sesije i susreti nastavljaju se u Bihaću 21. rujna, te u Tuzli, Banjoj Luci i Sarajevu od utorka do četvrtka sljedećeg tjedna.

Rok za podnošenje prijava je 15. listopada. (Fena)

Autor : O.C.

Iz kategorije

HOTEL ERO U VLASNIŠTVU VLADE HNŽ
Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Zijad Krnjić, ravnatelj Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje danas su  potpisali Ugovor o primopredaji hotela ''Ero'' u vlasništvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.
16.10.2018 - 14:52
"HS Product" tvornica oružja iz Karlovca želi opremati Oružane snage BiH
"Ovo će biti od velike koristi onima koji trebaju pješačko naoružanje", kazala je Pendeš podsjetivši na stroge odredbe zakona o javnim nabavama u BiH koje propisuju jasne uvjete za kupnju takve opreme. 
16.10.2018 - 14:48
Gorivo u RS ponovo poskupjelo, u FBiH još nema rasta cijena
Očekuje se da do kraja tjedna gorivo i plin na benzinskim pumpama u RS budu skuplji za ukupno pet feninga po litru, dok distributeri naftnih derivata u FBiH za sada nisu podnijeli zahtjeve za korekciju cijena na svojim pumpama.
27.09.2018 - 19:22
RUSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA Sergej Lavrov stigao u BiH
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji je sinoć doputovao u Bosnu i Hercegovinu, danas će u Sarajevu razgovarati s vrhom države o suradnji BiH i Rusije. Kako je najavio ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, glavna tema razgovora bit će ekonomska suradnja.
21.09.2018 - 12:22
ZDRAVSTVU DODATNIH 3 MILIJUNA KM GODIŠNJE
Na 86. sjednici, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, nastavljajući aktivnosti osiguranja dodatnih sredstava zdravstvenim ustanovama, usvojila Prijedlog Izmjena i dopuna Financijskog plana Zavoda za zdravstveno osiguranje za 2018. godinu.
21.09.2018 - 12:14
SCM sa županijskom vladom nastoji poboljšati uvjete boravka studenata
Predsjednik Vlade Hercegovačko neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u četvrtak ravnatelja Studentskog centra Mostar Dragana Mikulića.
20.09.2018 - 14:28
Nije više moguće u BiH legalno prisluškivati neograničeno dugo
Priča oko usvajanja izmjena Zakona o kaznenom postupku BiH konačno je završena, i to u jeku predizborne kampanje.
18.09.2018 - 14:28

Stranice