RUSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA Sergej Lavrov stigao u BiH

....

....

-A A +A

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji je sinoć doputovao u Bosnu i Hercegovinu, danas će u Sarajevu razgovarati s vrhom države o suradnji BiH i Rusije. Kako je najavio ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, glavna tema razgovora bit će ekonomska suradnja.

“Uvjeren sam da će posjet učvrstiti veze Rusije s BiH i RS”, rekao je Crnadak uoči posjete Lavrova.

On je napomenuo kako će ruski ministar boraviti u Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci, te posjetu ocijenio vrlo značajnom, jer je Rusija, kako je rekao, “prijateljska zemlja, važan geopolitički faktor i vanjskotrgovinski partner BiH”.

Osim o ekonomskim pitanjima, teme o kojima će se danas razgovarati su mutilateralna suradnja, kao i podrška koju Rusija daje Dejtonskom sporazumu.

Crnadak: Rusija se neće miješati u izbore u BiH!

Nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH, Lavrov će se susresti i sa ministrom Crnatkom i tom prilikom bit će potpisan plan suradnje dva ministarstva.

U Banjoj Luci će u poslijepodnevnim satima Lavrov razgovarati s predsjednikom entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom, te, između ostalog, posjetiti rusko-srpski centar.

“Siguran sam da se Rusija neće miješati u izbore u BiH i da ovaj posjet neće biti iskorišten u predizborne svrhe s bilo koje strane”, naglasio je ministar Igor Crnadak.

Autor : O.C.

Iz kategorije

HOTEL ERO U VLASNIŠTVU VLADE HNŽ
Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Zijad Krnjić, ravnatelj Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje danas su  potpisali Ugovor o primopredaji hotela ''Ero'' u vlasništvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.
16.10.2018 - 14:52
"HS Product" tvornica oružja iz Karlovca želi opremati Oružane snage BiH
"Ovo će biti od velike koristi onima koji trebaju pješačko naoružanje", kazala je Pendeš podsjetivši na stroge odredbe zakona o javnim nabavama u BiH koje propisuju jasne uvjete za kupnju takve opreme. 
16.10.2018 - 14:48
Gorivo u RS ponovo poskupjelo, u FBiH još nema rasta cijena
Očekuje se da do kraja tjedna gorivo i plin na benzinskim pumpama u RS budu skuplji za ukupno pet feninga po litru, dok distributeri naftnih derivata u FBiH za sada nisu podnijeli zahtjeve za korekciju cijena na svojim pumpama.
27.09.2018 - 19:22
ZDRAVSTVU DODATNIH 3 MILIJUNA KM GODIŠNJE
Na 86. sjednici, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, nastavljajući aktivnosti osiguranja dodatnih sredstava zdravstvenim ustanovama, usvojila Prijedlog Izmjena i dopuna Financijskog plana Zavoda za zdravstveno osiguranje za 2018. godinu.
21.09.2018 - 12:14
SCM sa županijskom vladom nastoji poboljšati uvjete boravka studenata
Predsjednik Vlade Hercegovačko neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u četvrtak ravnatelja Studentskog centra Mostar Dragana Mikulića.
20.09.2018 - 14:28
Mostar: Nove prilike za podršku poljoprivrednicima
U prostorijama Federalnog agromediteranskog zavoda u Mostaru u četvrtak je održana info sesija o osmom javnom pozivu za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava u Projektu razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) u organizaciji USAID-a i Vlade Švedske.
20.09.2018 - 14:26
Nije više moguće u BiH legalno prisluškivati neograničeno dugo
Priča oko usvajanja izmjena Zakona o kaznenom postupku BiH konačno je završena, i to u jeku predizborne kampanje.
18.09.2018 - 14:28

Stranice