UGLEDNI AUSTRALSKI ZNANSTVENIK TVRDI DA JE RIJEŠIO MISTERIJ BERMUDSKOG TROKUTA Nisu vanzemaljci, niti Atlantida, ali niti plinovi metana...

....

....

-A A +A

Nakon 70 godina raznih špekulacija i teorija zavjera o misteriju Bermudskog trokuta, australski znanstvenik Karl Kruszelnicki tvrdi da zna što se dogodilo sa brodovima i zrakoplovima koji su netragom nestali.

Riječ je o jednom od najvećih misterija modernog doba. Nazivaju ga i vražjim trokutom, a smješten je na sjevernom dijelu Atlantskog oceana, između Bermuda, Floride i Portorika.

Karl Kruszelnicki smatra da nestanak mnogih brodova i aviona nema nikakve veze s vanzemaljcima ili Atlantidom, već da je jednostavno riječ o ljudskoj pogrešci, lošim vremenskim uvjetima i činjenicom da je riječ o izrazito gustom prometu u tom dijelu oceana.

Pod nerazjašnjenim okolnostima u toj je zoni u proteklih nekoliko stoljeća nestalo na desetke brodova i aviona, a prema nepotvrđenim statistikama, u tom dijelu oceana do sada je nestalo više od 8.000 ljudi. Mnoge olupine nikada nisu pronađene.

Napadi vanzemaljaca, prisutnost izgubljene Atlantide u središtu trokuta, neobjašnjive sile koje utječu na kompase i navigacijske uređaje, vremenska rupa, plinovi metana samo su neke od teorija kojima se dosad objašnjavao nestanak zrakoplova i plovila. Pritom se potonja smatra najrealnijom. Govori o prirodnom isparavanju plinova, poput metana, iz podvodnih stijena koje stvara mjehure na površini koji mogu prevrnuti brod. Navodno je Kristofor Kolumbo sa svoga broda na putu prema Novom svijetu 1492. godine opazio čudna svjetla iznad tog područja.

Kruszelnicki radi na Sveučilištu u Sydneyju, a u Australiji je osoba koja pokušava popularizirati znanost i približiti ju širim masama.

Australski znanstvenik je za news.com.au izjavio da je vrlo važna činjenica da Bermudski trokut veliku pokrivu površinu oko 700.00 kvadratnih kilometara.

- Riječ je o vrlo prometnom dijelu oceana. U blizini je ekvator te najbogatiji dio svijeta, Amerika, i zato imate gust promet. Kada usporedite broj nestanaka sa velikim brojem brodova i zrakoplova koji prolaze rutom kroz Bermudski trokut, nećete naći ništa neobično u tim brojkama, kaže Kruszelnicki.

- Prema podacima osiguravajućeg tržišta Lloyd's iz Londona i američke obalne straže, broj nestanaka u Bermudskom trokutu u postocima je isti kao bilo gdje drugdje u svijetu, tvrdi Kruszelnicki.

Jedan od najvećih misterija modernog doba je nestanak malezijskog zrakoplova na letu MH370, koji je nestao 8. ožujka 2014. godine. Nestao je nakon polijetanja iz Kuala Lumpura na putu za Peking.

Obzirom da nije lokaliziran u radijusu od 120 000 km², na jugu Indijskog oceana, obustavljena je potraga. Jedini ostaci zrakoplova koji su dosada pronađeni su naplavine koje su dospjele do otoka Reunion, Maurice i Madagaskara.

Autor : O.C.

Iz kategorije

Grožđe: 6 razloga zašto ga obavezno jesti
Iako postoji više vrsta grožđa, koju god odabrali, osvježit ćete tijelo i opskrbiti ga potrebnim vitaminima.
25.08.2017 - 00:58
ZA ŽENE JE JASNO, ALI ZAR I MUŠKARCIMA? Ova osobina danas je neočekivano seksi i jednima i drugima
O ukusima se ne raspravlja, ali kada je riječ o privlačnim osobinama, kod obaju spolova vrijede ista pravila – iako se kaže da su muškarci i žene s različitih planeta.
25.08.2017 - 00:54
ČINE VIŠE ŠTETE NEGO KORISTI: Ovi proizvodi koje svakodnevno kupujete dokazano uzrokuju neplodnost
Kemikalije u raznoraznim vlažnim maramicama i vodicama za ispiranje usta ostavljaju posljedice na zdravlje kojih uopće niste svjesni. Jedna od ozbiljnijih je neplodnost.
25.08.2017 - 00:52
OVO JE PRAVO ARHEOLOŠKO ČUDO: U Jeruzalemu pronašli mozaik jednog od najvažnijih vladara Bizanta
Podni mozaik s grčkim natpisom, star 1500 godina, otkriven je tijekom postavljanja komunikacijskih kablova u jeruzalemskom Starom gradu, a radi se o rijetkom otkriću antičkog artefakta i povijesnog dokumenta u jednom.
25.08.2017 - 00:50
Spektakl s Olujom u srcu i koncert MP Thompsona u izravnom prijenosu na HTV Oscar C
Pogledajte spektakularnu video najavu koncerta Marka Perkovića Thompsona koji će se održati na Dan pobjede 5. kolovoza u Slunju a kojeg će te moći pratiti u programu HTV Oscar C u izravnom prijenosu. U videu se najavljuje dolazak čak 100 tisuća Hrvata.
25.08.2017 - 00:47
Lubenice vole dugo toplo ljeto, a hercegovačke stižu do Belgije
Na sve one manje-više poznate probleme u poljoprivredi kao što su nekontrolirani uvoz, niska kupovna moć stanovništva, ove godine okomile su se i prirodne nedaće, prva je kasni mraz, pa suša, prenosi Radio Čapljina.
29.07.2017 - 17:00
Wizz Air razmatra uvođenje letova za Mostar
Wizz Air planira daljnje jačanje svoje prisutnosti u bivšoj Jugoslaviji u narednom periodu s dodatnim letovima za Skoplje i Podgoricu, kao i potencijalno nove rute za Mostar.
29.07.2017 - 16:59

Stranice