UGLEDNI AUSTRALSKI ZNANSTVENIK TVRDI DA JE RIJEŠIO MISTERIJ BERMUDSKOG TROKUTA Nisu vanzemaljci, niti Atlantida, ali niti plinovi metana...

....

....

-A A +A

Nakon 70 godina raznih špekulacija i teorija zavjera o misteriju Bermudskog trokuta, australski znanstvenik Karl Kruszelnicki tvrdi da zna što se dogodilo sa brodovima i zrakoplovima koji su netragom nestali.

Riječ je o jednom od najvećih misterija modernog doba. Nazivaju ga i vražjim trokutom, a smješten je na sjevernom dijelu Atlantskog oceana, između Bermuda, Floride i Portorika.

Karl Kruszelnicki smatra da nestanak mnogih brodova i aviona nema nikakve veze s vanzemaljcima ili Atlantidom, već da je jednostavno riječ o ljudskoj pogrešci, lošim vremenskim uvjetima i činjenicom da je riječ o izrazito gustom prometu u tom dijelu oceana.

Pod nerazjašnjenim okolnostima u toj je zoni u proteklih nekoliko stoljeća nestalo na desetke brodova i aviona, a prema nepotvrđenim statistikama, u tom dijelu oceana do sada je nestalo više od 8.000 ljudi. Mnoge olupine nikada nisu pronađene.

Napadi vanzemaljaca, prisutnost izgubljene Atlantide u središtu trokuta, neobjašnjive sile koje utječu na kompase i navigacijske uređaje, vremenska rupa, plinovi metana samo su neke od teorija kojima se dosad objašnjavao nestanak zrakoplova i plovila. Pritom se potonja smatra najrealnijom. Govori o prirodnom isparavanju plinova, poput metana, iz podvodnih stijena koje stvara mjehure na površini koji mogu prevrnuti brod. Navodno je Kristofor Kolumbo sa svoga broda na putu prema Novom svijetu 1492. godine opazio čudna svjetla iznad tog područja.

Kruszelnicki radi na Sveučilištu u Sydneyju, a u Australiji je osoba koja pokušava popularizirati znanost i približiti ju širim masama.

Australski znanstvenik je za news.com.au izjavio da je vrlo važna činjenica da Bermudski trokut veliku pokrivu površinu oko 700.00 kvadratnih kilometara.

- Riječ je o vrlo prometnom dijelu oceana. U blizini je ekvator te najbogatiji dio svijeta, Amerika, i zato imate gust promet. Kada usporedite broj nestanaka sa velikim brojem brodova i zrakoplova koji prolaze rutom kroz Bermudski trokut, nećete naći ništa neobično u tim brojkama, kaže Kruszelnicki.

- Prema podacima osiguravajućeg tržišta Lloyd's iz Londona i američke obalne straže, broj nestanaka u Bermudskom trokutu u postocima je isti kao bilo gdje drugdje u svijetu, tvrdi Kruszelnicki.

Jedan od najvećih misterija modernog doba je nestanak malezijskog zrakoplova na letu MH370, koji je nestao 8. ožujka 2014. godine. Nestao je nakon polijetanja iz Kuala Lumpura na putu za Peking.

Obzirom da nije lokaliziran u radijusu od 120 000 km², na jugu Indijskog oceana, obustavljena je potraga. Jedini ostaci zrakoplova koji su dosada pronađeni su naplavine koje su dospjele do otoka Reunion, Maurice i Madagaskara.

Autor : O.C.

Iz kategorije

RIJEŠITE SE ZUBNOG KAMENCA KOD KUĆE: Šest prirodnih metoda za koje vam neće trebati zubar
Poslužite se ovim jednostavnim trikovima i sigurno ćete prorijediti svoje odlaske zubaru.
14.01.2018 - 20:38
ZNANSTVENICI RAZBILI JEDAN OD NAJVEĆIH MITOVA: Evo zašto treba izbjegavati gazirana pića, a razlog nije šećer!
Gazirana pića navode na glad, te su zato zaslađena gazirana pića dvostruko štetna.
08.01.2018 - 19:20
PREHRANA ILI VJEŽBANJE – ŠTO JE VAŽNIJE ZA SKIDANJE KILA? Znanstvenici se napokon složili, svidjet će vam se
I ove godine ista priča. Želite skinuti nekoliko kilograma, a recept već znate napamet: “Jedite pravilno i vježbajte”. Ali što je od toga važnije?
08.01.2018 - 19:18
JE LI ZA VAŠE SRCE BOLJE BITI SOLO ILI U BRAKU? Razlika nije mala, jedni imaju 71 posto veći rizik od infarkta
Dugoročni izgledi za preživljavanje srčanih bolesnika koji su u bračnoj zajednici veći su nego kod razvedenih osoba, udovaca ili udovica te samaca, pokazuje istraživanje.
08.01.2018 - 19:17
BEZ OVIH 5 MINERALA TIJELO NE MOŽE FUNKCIONIRATI: Morate ih skupiti sve, evo u kojim ih namirnicama ima najviše
Minerale bi u organizam trebalo unositi prehranom, no često je to nemoguće, pa nakon duljeg razdoblja dolazi do manjka jednog ili više esencijalnih minerala, kaže nutricionistica Brigitte Zeitlin.
08.01.2018 - 19:15
KAKO ZAUVIJEK PRESTATI PUŠITI: Koliko god banalna bila, jedna je stvar presudna
08.01.2018 - 19:15
Grožđe: 6 razloga zašto ga obavezno jesti
Iako postoji više vrsta grožđa, koju god odabrali, osvježit ćete tijelo i opskrbiti ga potrebnim vitaminima.
25.08.2017 - 00:58

Stranice