UGLEDNI AUSTRALSKI ZNANSTVENIK TVRDI DA JE RIJEŠIO MISTERIJ BERMUDSKOG TROKUTA Nisu vanzemaljci, niti Atlantida, ali niti plinovi metana...

....

....

-A A +A

Nakon 70 godina raznih špekulacija i teorija zavjera o misteriju Bermudskog trokuta, australski znanstvenik Karl Kruszelnicki tvrdi da zna što se dogodilo sa brodovima i zrakoplovima koji su netragom nestali.

Riječ je o jednom od najvećih misterija modernog doba. Nazivaju ga i vražjim trokutom, a smješten je na sjevernom dijelu Atlantskog oceana, između Bermuda, Floride i Portorika.

Karl Kruszelnicki smatra da nestanak mnogih brodova i aviona nema nikakve veze s vanzemaljcima ili Atlantidom, već da je jednostavno riječ o ljudskoj pogrešci, lošim vremenskim uvjetima i činjenicom da je riječ o izrazito gustom prometu u tom dijelu oceana.

Pod nerazjašnjenim okolnostima u toj je zoni u proteklih nekoliko stoljeća nestalo na desetke brodova i aviona, a prema nepotvrđenim statistikama, u tom dijelu oceana do sada je nestalo više od 8.000 ljudi. Mnoge olupine nikada nisu pronađene.

Napadi vanzemaljaca, prisutnost izgubljene Atlantide u središtu trokuta, neobjašnjive sile koje utječu na kompase i navigacijske uređaje, vremenska rupa, plinovi metana samo su neke od teorija kojima se dosad objašnjavao nestanak zrakoplova i plovila. Pritom se potonja smatra najrealnijom. Govori o prirodnom isparavanju plinova, poput metana, iz podvodnih stijena koje stvara mjehure na površini koji mogu prevrnuti brod. Navodno je Kristofor Kolumbo sa svoga broda na putu prema Novom svijetu 1492. godine opazio čudna svjetla iznad tog područja.

Kruszelnicki radi na Sveučilištu u Sydneyju, a u Australiji je osoba koja pokušava popularizirati znanost i približiti ju širim masama.

Australski znanstvenik je za news.com.au izjavio da je vrlo važna činjenica da Bermudski trokut veliku pokrivu površinu oko 700.00 kvadratnih kilometara.

- Riječ je o vrlo prometnom dijelu oceana. U blizini je ekvator te najbogatiji dio svijeta, Amerika, i zato imate gust promet. Kada usporedite broj nestanaka sa velikim brojem brodova i zrakoplova koji prolaze rutom kroz Bermudski trokut, nećete naći ništa neobično u tim brojkama, kaže Kruszelnicki.

- Prema podacima osiguravajućeg tržišta Lloyd's iz Londona i američke obalne straže, broj nestanaka u Bermudskom trokutu u postocima je isti kao bilo gdje drugdje u svijetu, tvrdi Kruszelnicki.

Jedan od najvećih misterija modernog doba je nestanak malezijskog zrakoplova na letu MH370, koji je nestao 8. ožujka 2014. godine. Nestao je nakon polijetanja iz Kuala Lumpura na putu za Peking.

Obzirom da nije lokaliziran u radijusu od 120 000 km², na jugu Indijskog oceana, obustavljena je potraga. Jedini ostaci zrakoplova koji su dosada pronađeni su naplavine koje su dospjele do otoka Reunion, Maurice i Madagaskara.

Autor : O.C.

Iz kategorije

HOTEL ERO U VLASNIŠTVU VLADE HNŽ
Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Zijad Krnjić, ravnatelj Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje danas su  potpisali Ugovor o primopredaji hotela ''Ero'' u vlasništvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.
16.10.2018 - 14:52
"HS Product" tvornica oružja iz Karlovca želi opremati Oružane snage BiH
"Ovo će biti od velike koristi onima koji trebaju pješačko naoružanje", kazala je Pendeš podsjetivši na stroge odredbe zakona o javnim nabavama u BiH koje propisuju jasne uvjete za kupnju takve opreme. 
16.10.2018 - 14:48
Gorivo u RS ponovo poskupjelo, u FBiH još nema rasta cijena
Očekuje se da do kraja tjedna gorivo i plin na benzinskim pumpama u RS budu skuplji za ukupno pet feninga po litru, dok distributeri naftnih derivata u FBiH za sada nisu podnijeli zahtjeve za korekciju cijena na svojim pumpama.
27.09.2018 - 19:22
RUSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA Sergej Lavrov stigao u BiH
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji je sinoć doputovao u Bosnu i Hercegovinu, danas će u Sarajevu razgovarati s vrhom države o suradnji BiH i Rusije. Kako je najavio ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, glavna tema razgovora bit će ekonomska suradnja.
21.09.2018 - 12:22
ZDRAVSTVU DODATNIH 3 MILIJUNA KM GODIŠNJE
Na 86. sjednici, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, nastavljajući aktivnosti osiguranja dodatnih sredstava zdravstvenim ustanovama, usvojila Prijedlog Izmjena i dopuna Financijskog plana Zavoda za zdravstveno osiguranje za 2018. godinu.
21.09.2018 - 12:14
SCM sa županijskom vladom nastoji poboljšati uvjete boravka studenata
Predsjednik Vlade Hercegovačko neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u četvrtak ravnatelja Studentskog centra Mostar Dragana Mikulića.
20.09.2018 - 14:28
Mostar: Nove prilike za podršku poljoprivrednicima
U prostorijama Federalnog agromediteranskog zavoda u Mostaru u četvrtak je održana info sesija o osmom javnom pozivu za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava u Projektu razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) u organizaciji USAID-a i Vlade Švedske.
20.09.2018 - 14:26

Stranice