OVAJ SUSTAV ZAUSTAVLJA SVE NEREDE: Noćna mora huligana i nasilnih prosvjednika stiže iz Slovačke

....

....

-A A +A

Slovački proizvođač definira ga kao ‘sustav napravljen za kontrolu nemira na ulicama i urbaniziranim područjima i zaštitu postrojbi za provedbu zakona u akciji gdje je potrebno održati mir’. Dodaje se da je ‘uglavnom namijenjen posebnim postrojbama i policijskim jedinicama s ciljem kontroliranja mase tijekom nasilnih političkih/društvenih demonstracija, nogometnih huligana’…

Iza sustava koji je napravljen u suradnji s tamošnjom policijom stoji slovačka tvrka Božena. Pomični oklop mijenja dimenzije ovog vozila i osigurava pripadnicima policijske postrojbe zaštitu pri dolasku do željenog mjesta, a ujedno predstavlja nesavladivu prepreku za sve koje se nađu s druge strane tog štita. Dapače, kako se navodi, niti stotinjak izgrednika s druge strane ne mogu nauditi sustavu koji se pokreće maksimalnom brzinom od 40 km/h i kojeg pogoni dizelski motor koji razvija 140 konjskih snaga.

 

Osnovna širina štita od 4,5 metara proširiva je za dodatna tri metra, a njegova je ukupna težina tri tone. Otporan je na metke i vatru i visok oko četiri metra pa ne postoji bojazan njegova preskakivanja i stupanja u kontakt s policijskim predstavnicima iza njega. Samo vozilo, opremljeno nizom kamera, policijskim svjetlima, sirenom i razglasom, oprskbljeno je i vodenim topom i suzavcem, što sve utječe i na njenu težinu koja se od osnovnih 9100 kg može popeti do više od 18 tona (sa štitom i vodom).

Autor : O.C.

Iz kategorije

Erdogan stiže u Njemačku uz jake mjere sigurnosti ,najavljeni i prosvjedi
Usprkos napetostima, Berlin i Ankara grčevito rade na popravljanju odnosa u vrijeme kada se Erdogan otvoreno spori s američkim predsjednikom.
27.09.2018 - 19:16
Google za svoj 20. rođendan pušta ljude, preko Street Viewa, da uđu u garažu u kojoj je sve počelo
Garaža u Kaliforniji izgleda onako kako je izgledala kada su u njoj počeli raditi Larry Page i Sergey Brin-
27.09.2018 - 18:43
Kaos u Klagenfurtu: Bosanci se potukli, pa napali, ugrizli i ozlijedili policajce
U nedjelju navečer, oko 20.30 sati, prava drama odvijala se ispred zgrade stambenog kompleksa u St. Peteru, 10. okrugu austrijskog Klagenfurta.
18.09.2018 - 14:33
U Irskoj zaradi 500 eura tjedno: 'Posao nije težak, a jako je dobro plaćen'
Nedeljko Lukačić jedan je od tisuća Hrvata koji su sreću potražili u Irskoj. Za odlazak se odlučio nakon što je odustao od vođenja kafića kojeg je imao dvije godine.
18.09.2018 - 14:32
DOK VAS SMRT NE RASTAVI: Na vrijeme prepoznajte ove znakove i spriječite razvod braka
Harmonični brakovi počivaju na međusobnom razumijevanju i komunikaciji. Razgovarajte o svemu i rješavajte stvari odmah, a potom zaboravite nesuglasice i krenite dalje.
22.06.2017 - 00:21
PRIPREMATE SE ZA LJETOVANJE? Ovo morate znati o vrlo neugodnoj pojavi koja vas može zadesiti
Ljeto je godišnje doba koje donosi najviše odmora, opuštenosti i bezbrižnosti, no jednako tako sa sobom nosi i potencijalne opasnosti karakteristične za ljetne vrućine, od kojih su među najčešćim inajneugodnijim crijevne infekcije.
22.06.2017 - 00:19
VLADE ŠIROM EU KRENULE U BORBU PROTIV DEBLJINE: Slatkiši uskoro dolaze sa slikama dijabetesa?
Širom Europske Unije vlasti počinju koristiti sve restriktivnije mjere pri prodaju hrane i pića u svrhu smanjivanja pretilosti.
22.06.2017 - 00:17

Stranice