OVAJ SUSTAV ZAUSTAVLJA SVE NEREDE: Noćna mora huligana i nasilnih prosvjednika stiže iz Slovačke

....

....

-A A +A

Slovački proizvođač definira ga kao ‘sustav napravljen za kontrolu nemira na ulicama i urbaniziranim područjima i zaštitu postrojbi za provedbu zakona u akciji gdje je potrebno održati mir’. Dodaje se da je ‘uglavnom namijenjen posebnim postrojbama i policijskim jedinicama s ciljem kontroliranja mase tijekom nasilnih političkih/društvenih demonstracija, nogometnih huligana’…

Iza sustava koji je napravljen u suradnji s tamošnjom policijom stoji slovačka tvrka Božena. Pomični oklop mijenja dimenzije ovog vozila i osigurava pripadnicima policijske postrojbe zaštitu pri dolasku do željenog mjesta, a ujedno predstavlja nesavladivu prepreku za sve koje se nađu s druge strane tog štita. Dapače, kako se navodi, niti stotinjak izgrednika s druge strane ne mogu nauditi sustavu koji se pokreće maksimalnom brzinom od 40 km/h i kojeg pogoni dizelski motor koji razvija 140 konjskih snaga.

 

Osnovna širina štita od 4,5 metara proširiva je za dodatna tri metra, a njegova je ukupna težina tri tone. Otporan je na metke i vatru i visok oko četiri metra pa ne postoji bojazan njegova preskakivanja i stupanja u kontakt s policijskim predstavnicima iza njega. Samo vozilo, opremljeno nizom kamera, policijskim svjetlima, sirenom i razglasom, oprskbljeno je i vodenim topom i suzavcem, što sve utječe i na njenu težinu koja se od osnovnih 9100 kg može popeti do više od 18 tona (sa štitom i vodom).

Autor : O.C.

Iz kategorije

DOK VAS SMRT NE RASTAVI: Na vrijeme prepoznajte ove znakove i spriječite razvod braka
Harmonični brakovi počivaju na međusobnom razumijevanju i komunikaciji. Razgovarajte o svemu i rješavajte stvari odmah, a potom zaboravite nesuglasice i krenite dalje.
22.06.2017 - 00:21
PRIPREMATE SE ZA LJETOVANJE? Ovo morate znati o vrlo neugodnoj pojavi koja vas može zadesiti
Ljeto je godišnje doba koje donosi najviše odmora, opuštenosti i bezbrižnosti, no jednako tako sa sobom nosi i potencijalne opasnosti karakteristične za ljetne vrućine, od kojih su među najčešćim inajneugodnijim crijevne infekcije.
22.06.2017 - 00:19
VLADE ŠIROM EU KRENULE U BORBU PROTIV DEBLJINE: Slatkiši uskoro dolaze sa slikama dijabetesa?
Širom Europske Unije vlasti počinju koristiti sve restriktivnije mjere pri prodaju hrane i pića u svrhu smanjivanja pretilosti.
22.06.2017 - 00:17
VIDEO: PORSCHEOM pobjegao naoružanom otmičaru
Evo razloga zašto je loša ideja voziti Porsche 911 na ulicama Johannesburga, najnaseljenijeg grada Južnoafričke Replublike u kojoj otmičari dnevno otmu oko 40 automobila.
18.05.2017 - 20:04
SVE ŠTO STE ZNALI JE KRIVO: Srušili mit o vitaminu C u kojeg slijepo vjerujemo zadnjih 40 godina
Ako vas je uhvatila prehlada, vjerojatno puno čujete od bližnjih kako biste trebali uzeti nešto vitamina C. I to bez obzira radilo se o nadomjestcima, narančama ili iscijeđenom limunu.
10.04.2017 - 18:34
ZRAČENJE MOBITELA: Saznajte spada li vaš mobitel među one koji vam mogu naškoditi
Duga izloženost elektromagnetskom zračenju sa sobom nosi posljedice. Je li zračenje mobitela štetno za zdravlje još nije potpuno dokazano, kao niti da ne šteti.
10.04.2017 - 18:31
MESO MAJMUNA, PSA I ŠIŠMIŠA TRAŽENO JE NA OVOJ TRŽNICI: U Indoneziji pokrenuta kampanja za zaštitu ovih ugroženih vrsta
U udaljenom kutku Indonezije, među vulkanima i gustim džunglama, majmuni makaki često su na meti lovaca – kako bi bili pojedeni, piše 
04.04.2017 - 13:52

Stranice