GDJE VI DRŽITE ČOKOLADU? Konačno lijepo objašnjeno je li bolje u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi

....

....

-A A +A

Najbolje ju je čuvati na ‘hladnom, mračnom i suhom mjestu’

Godinama stara debata oko toga gdje treba držati čokoladu konačno je dobila svoj zaključak. Dok jedni preferiraju staviti u hladnjak ono što ostane, drugima se to nikako ne sviđa jer onda bude pretvrda te je radije čuvaju u kuhinjskom ormariću. Koji je tim u pravu? Da vas odmah obradujemo, nema pravog ili krivog načina. Neće vam se ništa dogoditi ako jedete čokoladu na koji god način želite, ali stručnjaci su otkrili u kojoj je varijanti ona ukusnija.

Ako je držite u hladnjaku, neće se otopiti i bit će hrskavija, ali čokolada koja stoji na sobnoj temperaturi ne gubi svoju kremastu teksturu i ne dobiva bijele mrlje na površini, koje su posljedica hlađenja. Ako vam i dalje nije jasno što je bolje, valja napomenuti da čokolada proizvedena u Australiji, primjerice, ima jedan poseban sastojak koji sprječava otapanje na velikim vrućinama. U drugim zemljama to nije potrebno jednostavno zato što se celzijusi ne penju u tolike visine.

“To je dokaz da čokoladu treba držati u kuhinjskom ormariću, problem riješen”, zaključila je Angela Bishop iz Studija Ten. I prije je njuzelandski čokoladni ekspert Luke Owen Smith rekao za Stuff da čak ni po vrućem vremenu čokoladu ne valja držati u hladnjaku jer ona tamo postaje “tupa” i ne oslobađa okuse. Najbolje ju je čuvati na “hladnom, mračnom i suhom mjestu”. Ako je temperatura toliko visoka da se čokolada topi, smijete je staviti u ladicu hladnjaka, ali je izvaditi na vrijeme da dođe sebi prije no što je krenete jesti.

Autor : O.C.

Iz kategorije

WOW: Bugatti predstavio prvi auto u prirodnoj veličini sastavljen od lego kockica koji stvarno vozi!
Trebalo je 13.000 radnih sati da bi se napravilo ovo čudovište od auta napravljeno gotovo isključivo od legića, no vozi kao pravi
27.09.2018 - 18:28
POJEO JEDNU OD NAJLJUĆIH PAPRIČICA NA SVIJETU, 400 PUTA LJUĆU OD TABASCA Završio u bolnici i zaprepastio doktore: 'Imao je rupetinu u jednjaku'
Pojavom raznih video servisa i natjecanja u prejedanju ili konzumaciji bizarnih namirnica i predmeta dobila su sasvim novu dimenziju.
08.11.2016 - 00:53
VIDEO: DJEVOJAČKA VEČER NA BOSANSKI NAČIN Urnebesna zabava u Cazinu: Cure su veliki tulum započele na traktoru, a snimka ludovanja osvojila je regiju
Nekolicina veselih djevojaka u Cazinu u Bosni i Hercegovini kao prijevozno sredstvo na djevojačku večer odabrala je - traktor i, naravno, postale viralni hit.
10.10.2016 - 14:18
JADRAN ZA NJIH NIJE DOVOLJNO DUBOK Kod Rovinja uočili tri kita koji mogu narasti do 20 metara
Institut za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet u srijedu navečer je izvijesio kako je putem svoje Facebook stranice od obitelji Keller dobio fotografije skupine od najmanje tri ulješure (Physeter macrocephalus) snimljene u području ispred Rovinja.
25.08.2016 - 20:22
Neka žena mirno veslala blizu obale, dok ju jedan grbavi kit nije odlučio malo prestraviti
Jedna žena je neki dan opušteno veslala na dasci u zaljevu Half Moon u Kaliforniji, kad joj je odjednom iz dubina izletio – kit. Pravi, predivni, grbavi kit iskočio je iz mora i zamalo je srušio.
21.07.2016 - 00:21
NAPOKON – RAZLOG ZA SELFIE ŠTAP: Ovaj je ljenjivac zasluženo postao slavan nakon savršenog poziranja
Nasmiješeni ljenivac postao je simbol zagovornika širom svijeta ismijavanih selfie štapova nakon što je turist snimio fotografiju sebe i jedne od tih životinja na putu kroz džunglu, piše 
05.07.2016 - 16:27
VIDEO: NIKAD VIĐENO Dojučerašnja zvijezda Barce otkrila nevjerojatan način otvaranja boce!
Desni branič brazilske nogometne reprezentacije Dani Alves nakon osam godina provedenih u Barceloni karijeru će nastaviti u Juventusu. Iz Italije su dodali kako su s Danijem Alvesom potpisali ugovor na dvije godine s mogućnošću produljenja za još jednu godinu.
05.07.2016 - 15:43

Stranice