NAPOKON – RAZLOG ZA SELFIE ŠTAP: Ovaj je ljenjivac zasluženo postao slavan nakon savršenog poziranja

....

....

-A A +A

Nasmiješeni ljenivac postao je simbol zagovornika širom svijeta ismijavanih selfie štapova nakon što je turist snimio fotografiju sebe i jedne od tih životinja na putu kroz džunglu, piše Daily Mail.

Čovjek je primjetio inače sramežljivu životinju i pomoću telefona se slikao s njom.

 

Teško ih se vidi

Ljenjivce je inače teško primjetiti, a kamoli slikati se s njima, jer rijetko silaze na zemlju. Radije vise naopačke s cecropia drveća, jer njihovi pupoljci, izdanci i lišće čine većinu prehrane ovih životinja.

Kako se uglavnom polako kreću visoko u krošnjama, uspješno izbjegavaju grabežljivce, ali ih je istodobno jako teško primjetiti.

Pravi foto ulovFoto: http://pikabu.ru/

Više od 70% vremena provode u odmaranju, a kreću se izrazito polako, zbog čega ih se obično smatra lijenima i glupima. Ali upravo je ta njihova opuštena priroda razlog zašto uspijevaju preživjeti u džunglama Južne amerike, gdje im je prirodno stanište.

Zbog takvog su ponašanja omiljeni i među turistima koji vole prirodu.

Zahvaljujući svome selfie štapu, ovaj je turist uspio zajedno snimiti sebe i ljenivca bez da je ometao životinju, a sliku je postavio na rusku mrežu društvenih medija Pikabu.

Tijekom zadnjih nekoliko godina selfie štapovi zabranjeni su na brojnim mjestima širom svijeta, poput Disneyevih tematskih parkova ili teniskog turnira u Wimbeldonu.

Autor : O.C.

Iz kategorije

WOW: Bugatti predstavio prvi auto u prirodnoj veličini sastavljen od lego kockica koji stvarno vozi!
Trebalo je 13.000 radnih sati da bi se napravilo ovo čudovište od auta napravljeno gotovo isključivo od legića, no vozi kao pravi
27.09.2018 - 18:28
GDJE VI DRŽITE ČOKOLADU? Konačno lijepo objašnjeno je li bolje u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi
Najbolje ju je čuvati na ‘hladnom, mračnom i suhom mjestu’
27.09.2018 - 18:11
POJEO JEDNU OD NAJLJUĆIH PAPRIČICA NA SVIJETU, 400 PUTA LJUĆU OD TABASCA Završio u bolnici i zaprepastio doktore: 'Imao je rupetinu u jednjaku'
Pojavom raznih video servisa i natjecanja u prejedanju ili konzumaciji bizarnih namirnica i predmeta dobila su sasvim novu dimenziju.
08.11.2016 - 00:53
VIDEO: DJEVOJAČKA VEČER NA BOSANSKI NAČIN Urnebesna zabava u Cazinu: Cure su veliki tulum započele na traktoru, a snimka ludovanja osvojila je regiju
Nekolicina veselih djevojaka u Cazinu u Bosni i Hercegovini kao prijevozno sredstvo na djevojačku večer odabrala je - traktor i, naravno, postale viralni hit.
10.10.2016 - 14:18
JADRAN ZA NJIH NIJE DOVOLJNO DUBOK Kod Rovinja uočili tri kita koji mogu narasti do 20 metara
Institut za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet u srijedu navečer je izvijesio kako je putem svoje Facebook stranice od obitelji Keller dobio fotografije skupine od najmanje tri ulješure (Physeter macrocephalus) snimljene u području ispred Rovinja.
25.08.2016 - 20:22
Neka žena mirno veslala blizu obale, dok ju jedan grbavi kit nije odlučio malo prestraviti
Jedna žena je neki dan opušteno veslala na dasci u zaljevu Half Moon u Kaliforniji, kad joj je odjednom iz dubina izletio – kit. Pravi, predivni, grbavi kit iskočio je iz mora i zamalo je srušio.
21.07.2016 - 00:21
VIDEO: NIKAD VIĐENO Dojučerašnja zvijezda Barce otkrila nevjerojatan način otvaranja boce!
Desni branič brazilske nogometne reprezentacije Dani Alves nakon osam godina provedenih u Barceloni karijeru će nastaviti u Juventusu. Iz Italije su dodali kako su s Danijem Alvesom potpisali ugovor na dvije godine s mogućnošću produljenja za još jednu godinu.
05.07.2016 - 15:43

Stranice