NAPOKON – RAZLOG ZA SELFIE ŠTAP: Ovaj je ljenjivac zasluženo postao slavan nakon savršenog poziranja

....

....

-A A +A

Nasmiješeni ljenivac postao je simbol zagovornika širom svijeta ismijavanih selfie štapova nakon što je turist snimio fotografiju sebe i jedne od tih životinja na putu kroz džunglu, piše Daily Mail.

Čovjek je primjetio inače sramežljivu životinju i pomoću telefona se slikao s njom.

 

Teško ih se vidi

Ljenjivce je inače teško primjetiti, a kamoli slikati se s njima, jer rijetko silaze na zemlju. Radije vise naopačke s cecropia drveća, jer njihovi pupoljci, izdanci i lišće čine većinu prehrane ovih životinja.

Kako se uglavnom polako kreću visoko u krošnjama, uspješno izbjegavaju grabežljivce, ali ih je istodobno jako teško primjetiti.

Pravi foto ulovFoto: http://pikabu.ru/

Više od 70% vremena provode u odmaranju, a kreću se izrazito polako, zbog čega ih se obično smatra lijenima i glupima. Ali upravo je ta njihova opuštena priroda razlog zašto uspijevaju preživjeti u džunglama Južne amerike, gdje im je prirodno stanište.

Zbog takvog su ponašanja omiljeni i među turistima koji vole prirodu.

Zahvaljujući svome selfie štapu, ovaj je turist uspio zajedno snimiti sebe i ljenivca bez da je ometao životinju, a sliku je postavio na rusku mrežu društvenih medija Pikabu.

Tijekom zadnjih nekoliko godina selfie štapovi zabranjeni su na brojnim mjestima širom svijeta, poput Disneyevih tematskih parkova ili teniskog turnira u Wimbeldonu.

Autor : O.C.

Iz kategorije

POJEO JEDNU OD NAJLJUĆIH PAPRIČICA NA SVIJETU, 400 PUTA LJUĆU OD TABASCA Završio u bolnici i zaprepastio doktore: 'Imao je rupetinu u jednjaku'
Pojavom raznih video servisa i natjecanja u prejedanju ili konzumaciji bizarnih namirnica i predmeta dobila su sasvim novu dimenziju.
08.11.2016 - 00:53
VIDEO: DJEVOJAČKA VEČER NA BOSANSKI NAČIN Urnebesna zabava u Cazinu: Cure su veliki tulum započele na traktoru, a snimka ludovanja osvojila je regiju
Nekolicina veselih djevojaka u Cazinu u Bosni i Hercegovini kao prijevozno sredstvo na djevojačku večer odabrala je - traktor i, naravno, postale viralni hit.
10.10.2016 - 14:18
JADRAN ZA NJIH NIJE DOVOLJNO DUBOK Kod Rovinja uočili tri kita koji mogu narasti do 20 metara
Institut za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet u srijedu navečer je izvijesio kako je putem svoje Facebook stranice od obitelji Keller dobio fotografije skupine od najmanje tri ulješure (Physeter macrocephalus) snimljene u području ispred Rovinja.
25.08.2016 - 20:22
Neka žena mirno veslala blizu obale, dok ju jedan grbavi kit nije odlučio malo prestraviti
Jedna žena je neki dan opušteno veslala na dasci u zaljevu Half Moon u Kaliforniji, kad joj je odjednom iz dubina izletio – kit. Pravi, predivni, grbavi kit iskočio je iz mora i zamalo je srušio.
21.07.2016 - 00:21
VIDEO: NIKAD VIĐENO Dojučerašnja zvijezda Barce otkrila nevjerojatan način otvaranja boce!
Desni branič brazilske nogometne reprezentacije Dani Alves nakon osam godina provedenih u Barceloni karijeru će nastaviti u Juventusu. Iz Italije su dodali kako su s Danijem Alvesom potpisali ugovor na dvije godine s mogućnošću produljenja za još jednu godinu.
05.07.2016 - 15:43
NEVJEROJATNA PRIČA: Od Spačeka složio motocikl i preživio surovost pustinje
“Prebacio sam se u ‘mode’ za preživljavanje. Bilo je predaleko da se vratim pješice”, riječi su kojima je Emile Leray u cijelosti pojednostavnio svoju genijalnost koja mu je spasila život 1993. godine.
28.06.2016 - 11:17
EKSPLOZIVNI EKSPERIMENT: Bacio pola kile natrija u vodu znajući da će eksplodirati, ali ovo nije očekivao
Za sve one koji nisu spavali na satu kemije posve je jasno što se događa kada natrij dođe u kontakt s vodom. No, u učionici vjerojatno niste imali priliku vidjeti do kakve eksplozije dođe kada bacite pola kilograma natrija u vodu.
26.05.2016 - 22:05

Stranice