POJEO JEDNU OD NAJLJUĆIH PAPRIČICA NA SVIJETU, 400 PUTA LJUĆU OD TABASCA Završio u bolnici i zaprepastio doktore: 'Imao je rupetinu u jednjaku'

....

....

-A A +A

Pojavom raznih video servisa i natjecanja u prejedanju ili konzumaciji bizarnih namirnica i predmeta dobila su sasvim novu dimenziju.

Prema izvještaju u Časopisu za hitnu medicinu neki potezi doista nisu previše pametni. Naime, kako pišu, neimenovani 47-godišnji Amerikanac pojeo je jednu od najljućih papričica na svijetu. Papričica Bhut jolokia ima ljutinu milijun prema Scovillovoj skali i čak je 400 puta ljuća od primjerice umaka Tabasco.

Muškarac je pojeo burger s pireom od papričice Bhut jolokije, no ubrzo nakon konzumacije počeo je stravično povraćati i grčiti se te osjećati oštru bol u području trbuha i prsa. Odmah je prebačen u bolnicu i doktori su brzo otkrili da pati od Boerhaaveovog sindroma, odnosno rupture jednjaka.

‘Pacijent je intubiran i odmah prebačen na operaciju gdje je ustanovljeno da ima rupu veliku 2,5 centimetara na jednjaku kao i pneumotoraks na lijevoj strani pluća’, pišu u izvještaju. U bolnici je proveo čak 23 dana, no pušten je kući uz dobre prognoze.

Ruptura jednjaka ima visoku smrtnost i muškarac je sretan što je preživio, piše Telegraph. Slučaj je opisan u medicinskom časopisu kako bi poslužio kao primjer opasnih situacija nakon konzumacije suviše ljutih jela.

Najsnažnija papričica na svijetu trenutno je Carolina Reaper koja mjeri 2,2 milijuna jedinica na Scovillovoj skali. Poznata stručnjakinja za hranu Kay Plunkett-Hoggekomentirala je: ‘Nisam ni probala ni kuhala s Carolinom Reaper jer ne vidim smisao u trpljenju takve boli.’

Guinness je, naravno, imao natjecanje u najbržem jedenju spomenutih papričica. Pobijedio je Amedonou Kankue koji je pojeo nevjerojatnih deset komada za manje od 16 sekundi. Osim suza i znoja nikakvih nuspojava nakon natjecanja nije imao.

Autor : O.C.

Iz kategorije

VIDEO: DJEVOJAČKA VEČER NA BOSANSKI NAČIN Urnebesna zabava u Cazinu: Cure su veliki tulum započele na traktoru, a snimka ludovanja osvojila je regiju
Nekolicina veselih djevojaka u Cazinu u Bosni i Hercegovini kao prijevozno sredstvo na djevojačku večer odabrala je - traktor i, naravno, postale viralni hit.
10.10.2016 - 14:18
JADRAN ZA NJIH NIJE DOVOLJNO DUBOK Kod Rovinja uočili tri kita koji mogu narasti do 20 metara
Institut za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet u srijedu navečer je izvijesio kako je putem svoje Facebook stranice od obitelji Keller dobio fotografije skupine od najmanje tri ulješure (Physeter macrocephalus) snimljene u području ispred Rovinja.
25.08.2016 - 20:22
Neka žena mirno veslala blizu obale, dok ju jedan grbavi kit nije odlučio malo prestraviti
Jedna žena je neki dan opušteno veslala na dasci u zaljevu Half Moon u Kaliforniji, kad joj je odjednom iz dubina izletio – kit. Pravi, predivni, grbavi kit iskočio je iz mora i zamalo je srušio.
21.07.2016 - 00:21
NAPOKON – RAZLOG ZA SELFIE ŠTAP: Ovaj je ljenjivac zasluženo postao slavan nakon savršenog poziranja
Nasmiješeni ljenivac postao je simbol zagovornika širom svijeta ismijavanih selfie štapova nakon što je turist snimio fotografiju sebe i jedne od tih životinja na putu kroz džunglu, piše 
05.07.2016 - 16:27
VIDEO: NIKAD VIĐENO Dojučerašnja zvijezda Barce otkrila nevjerojatan način otvaranja boce!
Desni branič brazilske nogometne reprezentacije Dani Alves nakon osam godina provedenih u Barceloni karijeru će nastaviti u Juventusu. Iz Italije su dodali kako su s Danijem Alvesom potpisali ugovor na dvije godine s mogućnošću produljenja za još jednu godinu.
05.07.2016 - 15:43
NEVJEROJATNA PRIČA: Od Spačeka složio motocikl i preživio surovost pustinje
“Prebacio sam se u ‘mode’ za preživljavanje. Bilo je predaleko da se vratim pješice”, riječi su kojima je Emile Leray u cijelosti pojednostavnio svoju genijalnost koja mu je spasila život 1993. godine.
28.06.2016 - 11:17
EKSPLOZIVNI EKSPERIMENT: Bacio pola kile natrija u vodu znajući da će eksplodirati, ali ovo nije očekivao
Za sve one koji nisu spavali na satu kemije posve je jasno što se događa kada natrij dođe u kontakt s vodom. No, u učionici vjerojatno niste imali priliku vidjeti do kakve eksplozije dođe kada bacite pola kilograma natrija u vodu.
26.05.2016 - 22:05

Stranice